Het product
Het alternatief

Roomboter

 

We eten al langer roomboter dan we ons echt voor kunnen stellen. De eerste Nederlandse boeren, die zich rond 4500 vóór Christus in Zuid-Limburg vestigden, vonden boter nog heel bijzonder. Destijds had het een belangrijke rol in de scheppingsverhalen overal ter wereld.

 

 

Het keerpunt

De transvetten die bij het harden van margarine ontstaan zijn schadelijk. Dat werd al vastgesteld in 1956. De voedingsindustrie erkende het probleem helaas veel later, in 1990. Ruim dertig jaar na bekendmaking van de alarmerende onderzoeksresultaten werd er pas actie ondernomen. 

 

De prijs van deze flink vertraagde reactie? Volgens berekeningen van de Erasmus Universiteit stierven in de periode van '56 tot '90 in Nederland jaarlijks duizend tot tweeduizend mensen ten gevolge van de schadelijke stoffen in margarine.

 

Waarom denken we nog steeds zo ouderwets over Margarine? 

 

Er is geen enkel ander land ter wereld waar mensen boter zeggen als ze margarine bedoelen. Unilever heeft de zaken nog steeds goed voor elkaar.