Aangenaam,
mijn naam
is Mariël

Mariël
Ik wil jou inspireren tot het maken van bewustere keuzes in de supermarkt.

Boerderij

Laten we bij het begin beginnen. Ik werd geboren in 1995 in Veghel. Ik ben opgegroeid op een melkveehouderij. Alles wat daarbij komt kijken was altijd mijn wereld. Slapen in de tractor, de kalfjes eten geven, kastelen bouwen van zaagsel. Het moment waarop de maïs werd ingekuild was magisch en daar keken we naar uit. Ik was nooit echt met voeding bezig. Dat kwam pas jaren later.

Mariël

USA

In 2013 ben ik 5 maanden stage gaan lopen bij een groot reclamebureau in New York. Ik deed een vezels- en bonenproject, waarvoor ik flink onderzoek moest doen naar voeding. Ik vond het verschrikkelijk dom van mezelf dat ik er zo weinig van wist. De Amerikanen die ik trof hadden een super bewuste houding ten opzichte van voeding. Ik wilde dan ook niet langer de Nederlander zijn die, net als het gros, blind vertrouwde op fabrikanten en supermarkten. Het werd mijn missie om bewustwording te creëren. Bij mezelf én de rest van Nederland.

Kook en Klaar

Meer en meer ben ik me gaan verdiepen in voeding, terwijl deze wereld ook veranderde. Uiteindelijk ben ik in 2015 afgestudeerd voor de opleiding Graphic Communication, met Kook & Klaar als afstudeerproject. Ik wist dat dit geen eindpunt was en was vastberaden er meer mee te doen.

Vervolg

Een logische stap was de studie Food Innovation. Daar heb ik ontzettend veel geleerd over voeding, in heel brede zin. Inmiddels weet ik hoe supermarkten werken en hoe fabrieken eruit zien. De afgelopen jaren heb ik werk verricht of ben ik betrokken geweest bij projecten voor Nestlé, Plus, Campina, McDonald’s, Struik, Fred&Ed, Mister Kitchen en Old Amsterdam.

Een korte samenvatting

Mediavormgeving - SintLucas
2013 - Stage - Avrett Free Ginsberg
2014 - Stage - David

Graphic Communication - The University of Northampton
In 2015 behaalde ik mijn diploma met Kook & Klaar als afstudeerproject

Food Innovation - HAS Hogeschool
2016 - Stage - Mister Kitchen

Mariël