Amandelmelk is een lekker makkelijk alternatief voor koeienmelk. Gemaakt voor degenen die geen zuivel willen consumeren of de lactose niet kunnen verteren. Ik vind amandelmelk erg duur en vraag me af of dat wel terecht is. Tijd voor onderzoek dus.
Alpro almond
Ingrediënten
Water
Amandel 2,3%
Suiker
Tricalciumfosfaat
Zeezout
Stabilisatoren:
- Johannesbroodpitmeel
- Gellangom
Emulgator:
- Lecithinen (zonnebloem)
Natuurlijk aroma
Vitaminen:
- B2
- B12
- E
- D2
Amandelmelk
Ingrediënten
Water 0,96%
Amandel 0,04%
Wat heb je nodig?
- 75 gram ongebrande, ongezouten amandelen
- 125 ml warm water
- 375 ml koud water
- Een blender
- Een fijne zeef of kaasdoek
Hoe maak je het?
1. Amandelen weken in warm water. Minimaal 30 minuten.
2. Voeg het koude water toe. Blend tot een glad geheel.
3. Zeven. In een hele fijne bolzeef of in een kaasdoek. Zet boven een grote maatbeker.
5. Je kunt het ongeveer 5 dagen bewaren in de koelkast.
6. Gooi de amandelpulp niet weg maar doe dat lekker door de yoghurt.