De chocoladepasta van Nutella is voor velen niet weg te denken uit het dieet. Toch bevat het veel suiker en veel palmolie, dat laatste is kwalijk omdat er tropische wouden gekapt worden om aan de vraag te kunnen voldoen. Daan, Maarten en Igor zijn de keuken in gedoken om een alternatief te maken zonder palmolie, met meer hazelnoten en minder suiker. Ik ben fan!
Nutella
Ingrediënten
Suiker 50,7%
Palmolie 19,2%
Hazelnoten 13%
Magere melkpoeder 8,7%
Magere cacao 7,4%
E322: Sojalecithinen 0,5%
Vanilline 0,5%
Italic betekend: schatting van de hoeveelheid.
Mister Kitchen’s Hazelnut spread
Ingrediënten
Suiker 34,5%
Hazelnoten 18%
Zonnebloemolie 10%
Magere cacaopoeder 7,5%
Weipoeder 7%
Aardappelzetmeel 6%
Maltodextrine 6%
Mager melkpoeder 6%
Cacaoboter 4%
E322: Zonnebloemlecithine 0,5%
Natuurlijk vanillearoma 0,5%