Hela Kruiden Ketchup Curry
Ingrediënten
Tomatensap
Suiker
Dextrose
Zout
Kerrie
- Mosterdmeel
- Peper
- Paprika
-Chili
- Kruidnagel
- Specerijen
Azijn
Gemodificeerd maïszetmeel
Citroenzuur
Verdikkingsmiddel
- Guarpitmeel
- Johannesbroodpitmeel
Kruiden
Natriumlactaat
Mononatriumglutamaat
Curry
Ingrediënten
Tomatenpuree
Water
Wittewijnazijn
Honing
Kerrie
Dijon mosterd
Peper
Paprikapoeder
Chilipoeder
Kruidnagel
Zout
Kaliumzout
Uitleg
Hela Curry is een kruidige tomatensaus met wel 29% suiker. Onze saus is minstens net zo kruidig, maar minder zoet en daarom smaakt die anders. Suiker toevoegen kan natuurlijk altijd nog, maar probeer eerst de basis en experimenteer vooral met verschillende hoeveelheden kruiden. De kwaliteit van kruiden is erg smaakbepalend. Met name kerrie kent een wisselende smaak en intensiteit.
Wat heb je nodig?
Voor een bakje
Tomatenpuree 70 g
Water 80 ml
Wittewijnazijn 1 el
Kerrie 0,75 el
Honing 2 tl
Dijon mosterd 1 tl
Peper 0,5 tl
Paprikapoeder 0,5 tl
Chilipoeder 0,25 tl
Kruidnagel 0,25 tl
Zout 0,25 tl
Kaliumzout 0,25 tl
Tijd: 5 minuten
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Hoe maak je het?
1. Meng alle ingrediënten door elkaar in een kom.
2. Proef het geheel en voeg eventueel nog iets meer van een van de ingrediënten toe naar eigen smaak. Bijvoorbeeld als je de curry te dik, flauw, scherp of zoet vindt. Pas op met zout.
3. Lekker bij een tosti, friet of burger. Geniet ervan!