Voor veel mensen zal dit als muziek in de oren klinken: drinkyogurt met framboos, weinig vet en geen suikers. De gezondheidsvoordelen van magere yoghurt zijn achterhaald. Optimel bevat maar 2% frambozensap dus ook dat draagt niet bij aan onze gezondheid. Verder zit er nog maïszetmeel in, aroma en de zoetstof sucralose. Wil je echt een heerlijk en gezonde drinkyoghurt consumeren? Probeer dan ons super simpele recept.

Drinkyoghurt met framboos

Ingrediënten

Volle yoghurt

Melk

Frambozen  

Honing

Wat heb je nodig?

Voor 4 kleine glazen

Volle yoghurt 400 ml
Melk 160 ml
Frambozen 16 stuks
Honing 2 tl

Voor variatie:
Munt van 2 takjes

Tijd: 5 minuten

Moeilijkheidsgraad: zeer makkelijk

 

E 955: Sucralose

Zoetstof, 600x zoeter dan gewone suiker. Word gemaakt door suiker met chloor te laten reageren. Het lichaam breekt suclarose niet af en hierdoor houdt het lichaam deze kilocalorieeën niet vast. We weten weinig over de gevolgen, vooral op lange termijn. Onderzoeken zijn tot nu toe erg tegenstrijdig.

Hoe maak je het?

1. Gebruik een maatbeter voor het bepalen van de juiste hoeveelheden. Doe er alle ingrediënten in.

2. Mix het tot een geheel met de staafmixer.

3. Verdeel de drank over 4 glazen.

Je merkt aan de smaak dat deze variant veel meer voedingswaarde heeft!

 

Volle zuivel

De tijd dat we vetten als de duivel zagen is gelukkig voorbij. Die veranderde manier van kijken geldt ook voor zuivel. Onderzoeken hebben zelfs laten zien dat volle zuivel gezondheidsvoordelen heeft ten op zichte van halfvolle en magere varianten. De smaak is ook nog eens rijker, volle zuivel is dus extra lekker!

Zoetigheid

Als je liever zuivel zonder (extra) suiker drinkt, dan laat je de honing in ons recept weg. Dat is ook lekker, maar het maakt het smaakverschil met Optimel groter. Die variant smaakt namelijk erg zoet.

Beschrijving bij Optimel

Naast fruitsap en heerlijke magere yoghurt hebben we drie dingen toegevoegd: Maiszetmeel om te zorgen dat het fruit verdeeld blijft en niet naar de bodem zakt. Aroma om de smaak van het fruit te ondersteunen. Zoetstof zodat we geen suiker hoeven toe te voegen.