Korma is een Indiaas gerecht waarmee lekker gevarieerd kan worden. Het bestaat traditioneel uit gestoofde stukjes vlees of groenten, met veel kruiden en yoghurt of room, aangelengd met water of bouillon. Korma is dus eigenlijk Indiase curry. Fairtrade weet met de verpakking te verleiden, maar zelf Korma maken is net zo lekker en niet moeilijk. De Fairtrade-kruidenpasta bestaat vooral uit water en kokosolie. Verder zit er suiker en veel zout in. Dat doen wij anders. Onze kormapasta bevat uitsluitend kruiden, olie en azijn. Dat is gezonder, sneller, goedkoper, gemakkelijker en wij vinden het zeker net zo lekker. Ideaal!

Kruidenpasta Indiase Korma

Ingrediënten

Kruiden en specerjien:

- Koriander

- Komijn

- Gember

- Uienpoeder 

- Kurkuma

- Kardemom 

- Paprikapoeder 

- Knoflookpoeder

- Chilipoeder 

- Kaneel 

- Fenegriek 

- Venkelzaad 

Olie

Azijn 

Wat heb je nodig?

Gerecht voor 3 à 4 personen

Snijbonen 170 g
Pompoen 170 g
Paarse wortel 170 g
Koriander 1 el
Komijn 0,5 el
Gember 0,5 el
Uienpoeder 0,5 el
Kurkuma 1 tl
Kardemom 1 tl
Paprikapoeder 1 tl
Knoflookpoeder 1 tl
Chilipoeder 0,5 tl
Kaneel 0,25 tl
Fenegriek 0,25 tl
Venkelzaad 0,25 tl
Olie 2 el
Azijn 0,5 el
Kokosmelk 200 ml
Kikkererwten 250 g
Basmatirijst naar wens

Tijd: 20 minuten
Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Hoe maak je het?

1. Breng de rijst aan de kook.

2. Blancheer de snijbonen, pompoen en wortel.

3. Maak de kruidenpasta door alle kruiden te mengen met de olie en azijn.

4. Wok de kruidenpasta kort op hoog vuur.

5. Doe ook de kokosmelk in de pan. Voeg de kikkererwten toe. Roer de geblancheerde groenten vervolgens door de verwamde, kruidige kokosmelk met kikkererwten.

6. Stoof het geheel op laag vuur tot de groenten beetgaar en warm zijn.

7. Serveer de Indiase stoof met de gekookte rijst.