Voor veel mensen zijn de wereldgerechten van Knorr een hele fijne uitkomst voor een snelle, makkelijke en smakelijke maaltijd. Of het daadwerkelijk snel, makkelijk en smakelijk is, daar zullen de meningen sterk over verschillen. Belangrijkste vind ik dat de receptuur niet is zoals je hem wilt hebben. Er hoort geen suiker en zetmeel in, geen aroma’s en zeker geen smaakversterkers. Daarnaast is palmvet ook niet echt cool toch? Ons recept is super makkelijk en heerlijk, lekker kruidig in plaats van zoet, zoals het hoort te zijn.

Kip Tandoori

Ingrediënten

Kipfilet

Rijst

Crème fraîche

Ui

Knoflook

Gember

Paprikapoeder

Olie

Cayennepeper

Sojasaus

Uipoeder  

Knoflookpoeder  

Komijnzaad

Korianderzaad

Citroensap

Zout

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen

Rijst 140 g
Kipfilet 300 g
Crème fraîche 60 g

De Marinade
Paprikapoeder 1 el
Cayennepeper 1 tl
Uipoeder 0,5 tl
Knoflookpoeder 0,5 tl
Gemberpoeder 0,5 tl
Sojasaus 1tl
Olie 1,5 el
Zout naar smaak

De saus
Paprikapoeder 1,5 el
Cayennepeper 1 tl
Ui 1 kleine
Knoflook 1 teen
Gember stukje van 0,5 cm
Komijnzaad 0,5 tl
Korianderzaad 0,5 tl
Citroensap naar smaak

Tijd: 30 minuten
Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Hoe maak je het?

1. Snijd de kipfilet in blokjes en marineer de stukjes in een kom, het liefst de dag van de voren zodat het er goed in kan trekken.

2. Breng de rijst aan de kook en bak de kipfilet in een koekenpan.

3. Gebruik een keukenmachine om de ui, knoflook en gember fijn te hakken. Zelf hakken kan natuurlijk ook. Voeg de andere ingrediënten toe om de saus af te maken.

4. Als de kipfilet bijna gaar is mag de saus toegevoegd worden. Voeg als laatste de crème fraîche toe en laat het geheel nog even garen.

5. Giet de rijst af, plaats het op een bord en schep de kipfilet er bovenop. Geniet van de maaltijd.

Tip: ga voor groenten.
Voeg lekker wat groenten toe. Zo geef je een eigen draai aan de Kip Tandoori en kom je aan je dagelijkse vitaminen. Gevarieerde voeding is essentieel voor onze gezondheid. Maak de maaltijd bijvoorbeeld af door groenten met de kip mee te bakken of serveer een lekkere salade als bijgerecht. Veel experimenteerplezier!

Palmvet

Het mag misschien onschuldig klinken, maar dat is het niet. Palmolie is goedkoop en komt voor in 60% van de levensmiddelen. Dit enorme verbruik gaat gepaard met ontbossing van tropische regenwouden in Indonesië en Maleisië. Daarom ligt de consumptie van palmolie onder vuur.

MSG

E-nummer: E621
Mononatriumglutamaat

Komt voor in onder meer tomaten en aardappelen. Het heeft een hartige smaak en wordt gebruikt als smaakversterker.

Wordt gezien als een van de meest beruchte E-nummers.

Crème fraîche

Eigenlijk is het niets anders dan melk met een hoger vetpercentage. Melk heeft een vetpercentage van ongeveer 4,5% en Crème Fraîche rond de 35%.

Voordat de room verpakt wordt, worden er melkzuurbacteriën toegevoegd. De bacteriën maken de room iets dikker en zorgen voor de mild zure smaak. Crème Fraîche is dus een soort zure slagroom. Crème Fraîche is beter geschikt voor warme gerechten dan zure room, omdat de kans op schiften kleiner is.