De Koopmans mix super makkelijk, je hoeft namelijk alleen maar water toe te voegen en de mix te schudden. Maar ook het zelf maken van pannenkoekenbeslag is super makkelijk. Waarom zou je dan niet voor puur, gezonder én lekkerder kiezen? Je kunt namelijk zelf jouw ideale beslag bepalen.

Pannenkoeken

Ingrediënten

Melk

Ei

Tarwebloem

Boekweitmeel

Volkoren tarwemeel

Wat heb je nodig?

Voor 8 à 10 pannenkoeken

Tarwebloem 60 g
Boekweitmeel 60 g
Volkoren Tarwemeel 60 g
Ei 2 stuks
Melk 500 ml

Tijd: 15 minuten
Moeilijkheidsgraad: medium

Hoe maak je het?

1. Meng met een garde of handmixer alle ingrediënten tot een glad beslag.

2. Laat het beslag eventueel even rusten, zodat de ingrediënten zich aan elkaar binden. Een half uurtje is voldoende.

3. Verhit boter of olie in een koekenpan. Zorg dat de pan goed heet is voordat je er het eerste deel beslag inschenkt.

4. Gebruik een soeplepel om de bodem van de koekenpan te bedekken met een laagje beslag.

5. Is de bovenkant droog? Kijk dan of de onderkant van de pannenkoek mooi lichtbruin is en keer de pannenkoek vervolgens om.

6. Bak de andere kant ook goudbruin. Zet het vuur lager indien nodig.

7. Serveer de pannenkoeken met suiker, stroop, honing, jam of plakjes vers fruit.

Boekweitmeel

De vruchtjes van boekweit zien eruit als graankorrels, maar zijn dat niet. Boekweit past dus prima in een glutenvrij dieet. De korrels hebben een typerende driehoekige vorm. Boekweit is gezond en valt bij veel mensen in de smaak. Bovendien kun je er eindeloos mee variëren.