‘Zelf pizza maken wordt zo wel heel makkelijk!’ ‘Gezellig samen pizza maken’ en ‘Lekker Vers!’ teksten die we groot op het Jan Pizzadeeg zien. Hoe zit het met het zelf maken van deeg? Pizzadeeg maken is gemakkelijk en hoeft niet lang van de voren gemaakt te worden. Het is ideaal en écht vers! Niet zoals jan nog weken houdbaar, want dat is toch niet vers?

Pizzadeeg en tomatensaus

Ingrediënten

Deeg:

Tarwebloem

Water

Olijfolie

Suiker

Instant gist:

- Gedroogde gist

- E491: Sorbitaanmonostearaat

Zout  

 

Tomatensaus:  

Tomatenpuree

Olijfolie

Rode wijnazijn

Ui

Knoflook

Oregano

Peper

Zout

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen

Het deeg
240 gram bloem
150 ml lauw water
1 eetlepel olijfolie
½ eetlepel suiker
¼ theelepel zout
2-3 gram gist

Hoe maak je het deeg?

1. Zorg dat het water een beetje lauw is. Voeg hier de suiker aan toe en daarna de gist. Roer het even goed door en zet het voor 10 minuten opzij zodat de gist zijn werk kan doen.

2. Strooi de bloem op je werkbank of in een diepe kom en maak een klein kuiltje in de bloem. Voeg hier het zout aan toe en giet in het kuiltje de olijfolie.

3. Voeg het gistmengsel toe aan de bloem en meng het met de hand.

4. Kneed het deeg voor ruim 5 minuten tot een elastische bal. Strooi er eventueel nog wat losse bloem overheen zodat het deeg niet blijft plakken. Leg de bal deeg in een kom en dek het af met plasticfolie.

5. Laat het deeg op een warme plek voor 1 uur rijzen. En na een uur heb je het perfecte pizzadeeg!

https://www.culy.nl/recepten/het-classic-pizzadeeg-recept

Hoe maak je de saus?

1. Meng alle ingrediënten met elkaar.

2. Gebruik de saus op je pizza.