‘Zelf pizza maken wordt zo wel heel makkelijk!’ ‘Gezellig samen pizza maken’ en ‘Lekker Vers!’ teksten die we groot op het Jan Pizzadeeg zien. Hoe zit het met het zelf maken van deeg? Pizzadeeg maken is gemakkelijk en hoeft niet lang van de voren gemaakt te worden. Het is ideaal en écht vers! Niet zoals jan nog weken houdbaar, want dat is toch niet vers?
Jan pizzadeeg met tomatensaus
Ingrediënten
Deeg:
Tarwebloem
Water
Tarwegluten
Ethylalcohol
Rijsmiddelen:
- E575: Glucono-delta-lacton
- E501: Kaliumcarbonaten
Olijfolie 1,7%
Tarwe
Dextrose
Zout
Gist
E300: Ascorbinezuur
Tomatensaus:
Tomatenpuree 89%
Ui
Suiker
Zout
Zonnebloemolie
Gemodificeerd maïszetmeel
Kruiden:
- Oregano
- Peterselie
Knoflook
Specerijen
Olijfolie 0,15%
Water
Pizzadeeg en tomatensaus
Ingrediënten
Deeg:
Tarwebloem
Water
Olijfolie
Suiker
Instant gist:
- Gedroogde gist
- E491: Sorbitaanmonostearaat
Zout
Tomatensaus:
Tomatenpuree
Olijfolie
Rode wijnazijn
Ui
Knoflook
Oregano
Peper
Zout
Wat heb je nodig?
Voor 2 personen
Het deeg
240 gram bloem
150 ml lauw water
1 eetlepel olijfolie
½ eetlepel suiker
¼ theelepel zout
2-3 gram gist
Hoe maak je het deeg?
1. Zorg dat het water een beetje lauw is. Voeg hier de suiker aan toe en daarna de gist. Roer het even goed door en zet het voor 10 minuten opzij zodat de gist zijn werk kan doen.
2. Strooi de bloem op je werkbank of in een diepe kom en maak een klein kuiltje in de bloem. Voeg hier het zout aan toe en giet in het kuiltje de olijfolie.
3. Voeg het gistmengsel toe aan de bloem en meng het met de hand.
4. Kneed het deeg voor ruim 5 minuten tot een elastische bal. Strooi er eventueel nog wat losse bloem overheen zodat het deeg niet blijft plakken. Leg de bal deeg in een kom en dek het af met plasticfolie.
5. Laat het deeg op een warme plek voor 1 uur rijzen. En na een uur heb je het perfecte pizzadeeg!
Hoe maak je de saus?
1. Meng alle ingrediënten met elkaar.
2. Gebruik de saus op je pizza.